Jászjákóhalma

2023.11.25. 21:00

Jeles évfordulót ünnepelt a Horváth Péter Honismereti Szakkör

Helytörténeti előadások színesítették a jubileumi rendezvényt.

Illés Anita

Hat évtized emlékeit idézték fel a találkozón

Fotó: Pesti József

Megalakulásának hatvanadik évfordulóját ünnepelte szombaton a jászjákóhalmi Horváth Péter Honismereti Szakkör. A jubileumi összejövetelre Jászkisérről, Jászágóról, Jászapátiról, Jászberényből és Jászszentlászlóról is érkeztek helytörténeti körök képviselői. Koszorúzással indult a program Horváth Péter, a szakkör névadója és Fodor István Ferenc, a szakkör egykori vezetője emléktáblájánál. A Gubicz András Gazdakör nagytermében tartott rendezvényt Terjéki Tünde polgármester nyitotta meg, majd Papp István, szakkörvezető idézte fel az értékőrző közösség történetét a megalakulástól egészen napjainkig. Helytörténeti előadások gazdagították a ünnepséget.

Hortiné Dr. Bathó Edit, nyugalmazott múzeumigazgató Élet a jászsági, jákóhalmi istállókban címmel tartott előadást. Gulyás András Zoltán, a Jász Múzeum igazgatója Jászjákóhalma régészeti emlékeit ismertette. Szó volt a honismereti munka jövőjéről, tervekről is. A rendezvény köszöntőkkel, baráti beszélgetésekkel, közös ebéddel folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában