Fejlesztés

2023.11.14. 10:30

Sok pénzt spórolt az önkormányzat, több utcát felújítanak belőle Törökszentmiklóson

A Szent István utca, a Győrffy István utca, a Szent László utca egy-egy szakaszának, illetve a Báthory utca teljes hosszának felújításáról döntöttek a képviselők, a város legutóbbi testületi ülésén. A felújítást a csökkenő energiaárak miatt keletkezett megtakarításból fedezi az önkormányzat.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A város legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület arról, hogy a beruházási tartalék terhére biztosít 111 millió forintos forrást a legrosszabb műszaki állapotú utak felújítására Törökszentmiklóson. 

Egy idei állapotfelmérés alapján az összegből a Szent István utca, Győrffy István utca és a Szent László utca egy-egy szakaszát, illetve a Báthory utca teljes hosszát felújítják.  

A Szent István utca 752 négyzetméteres Deák F. utca és Széchenyi utca közötti szakaszának felújítására megközelítően 13 millió forintot, a Szent László utca közel 2500 négyzetméteres Kossuth Lajos utca és a Szent László utca 52. szám közötti szakaszának felújítására 43 millió forintot, a Győrffy István utca 1300 négyzetméteres, Vásárhelyi Pál utca és Hársfás utca közötti szakaszának felújítására közel 23 millió forintot, a Báthory utca 1800 négyzetméter hosszú szakaszának felújítására pedig mintegy 32 millió forintot biztosít az idei költségvetés. 

A felújítások előkészítése már folyamatban van, a tervek szerint még az idén elkezdődnek a munkálatok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában