Barangolás

2023.11.02. 16:00

Újra együtt a nádirigók – madármegfigyelő túrát tartottak Szolnokon

Kihasználták az őszi szünetet és a jó időt a gyerekek és szüleik, akik madármegfigyelő túrára indultak a minap. A szolnoki Nádirigó Madarász Klub ezúttal a Nefag Parkerdőben barangolt.

Rimóczi Ágnes

Sokan csatlakoztak a Nádirigó Madarász Klub minapi túrájához

Forrás: Tiszavilág Ökotúrák/Facebook

A Nádirigó Madarász Klub a szolnoki Kertvárosból indult „útjára” öt évvel ezelőtt. Elsősorban gyerekeknek és az ő szüleiknek szerveződött, lehetőséget nyújtva a természetjárásra, madármegfigyelésre. Manapság egyre szélesebb kört járnak be a csoport tagjai. Szolnokon, de a városon kívül is rendszeresen bejárják az állatvilágban gazdag területeket. Az őszi szünetben is sokan összejöttek a tagjaik közül, ezúttal a Nefag Parkerdő területén barangolt a csapat.

– Több mint húsz „nádirigó” csatlakozott hozzám – gyerekek egészen pici kortól és velük természetesen felnőttek is –, a kis csapattal a Nefag Parkerdőnél és a Zagyvánál (a Malomszögi-híd környékén) jártunk. A bő kétórás terepsétán számtalan érdekességre leltünk, még vonuló darvakkal is találkoztunk – számolt be az eseményről a túra vezetője Rimóczi Árpád. 

Egy vonuló darucsapat is megörvendeztette a madarászokat
Forrás: Tiszavilág Ökotúrák/Facebook

– Tíz új résztvevő tartott a régebbi tagsággal. Öröm ez számomra, hogy folyamatosan csatlakoznak családok az általam szervezett természetismereti programokhoz –tette hozzá a túravezető szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában