Szoljon podcast

2023.12.10. 19:53

A tűzoltók tartották az adventet Falván, kiállítással, vonulós autóval – galériával

Egész napos programmal készült vasárnap a helyieknek a Szent Flórián Tűzoltóság Múltjáért Alapítvány és a rákóczifalvai önkormányzat. A rendezvény keretében a Dr. Hoffmann Imre Egyesületi Székházban nyílt tűzoltó-kiállítást is megtekinthették az érdeklődők.

Hartai Gergely

A falvai tűzoltóadvent nemcsak a városban és a térségben, de országosan is egyedülálló kezdeményezés

Fotó: Kiss János

Az alapítvány szervezésében első alkalommal, a hagyományteremtés szándékával rendeztük meg az első tűzoltóadventünket. A programunk, azt gondolom, nemcsak a városban és a térségben, de országosan is egyedülálló. Ezzel együtt úgy gondoltuk, méltó fogadtatásra talál majd a városban a rendezvény – tájékoztatta hírportálunkat a délutáni programok között a Szent Flórián Tűzoltóság Múltjáért Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

Kis Zoltán elmondta: vasárnap reggel 9 órakor a katolikus templomban szentmisével indult az eseményük, ezután pedig a főtéren meggyújtották a második gyertyát a település adventi koszorúján. Ezzel párhuzamosan, a Dr. Hoffmann Imre Egyesületi Székházban tűzoltó-relikviákból álló kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. 

– A különféle programokkal azt céloztuk meg, hogy fejlesszük a város kulturális életét, közreműködő partnerként bevontuk a rákóczifalvai önkéntes tűzoltó-egyesületet, sőt, a helyi önkormányzatot is. Mindenki kivette a részét a mai napból, és úgy vélem, hogy adventhez méltó eseményt láthattak a falvaiak. Az ünnepváró események során nem feledkeztünk meg néhai dr. Hoffmann Imre altábornagy örökségéről sem, aki rengeteget tett a város fejlődéséért és a helyi tűzoltóhagyományok ápolásáért. Ennek is hangot adtunk a programok során... – részletezte Kis Zoltán. 

Miután arról ejtett szót, hogy a nap második felében a gyerekekre fókuszáltak a szervezők. Kicsik és nagyok izgatottan várták a pillanatot, amikor tűzoltóautó érkezik a Varsány Közösségi Ház elé. Délután három óra körül ugyanis szirénázva suhant el a főtéren a jármű, mellyel kívül-­belül megismerkedhettek az apróságok. 

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában