Szoljon podcast

2024.05.11. 15:00

A tehetséggondozásra fekteti a hangsúlyt a szolnoki balettmester

Már hat helyen működnek az országban vidéki tehetségcentrumok, a balettmester a vármegyeszékhelyen segíti az egyik ilyen szervezet munkáját.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Már 2007 óta működik a Mozdulat Táncműhely Szolnokon, Szitt Melinda balettmester vezetésével. A tehetségek gondozásával és fejlesztésével foglalkozó szervezet a következő időszakban szintet lép. 

Szitt Melinda, podcast, beszélgetés
Szitt Melinda évek óta sikeresen vezeti a szolnoki Mozdulat Táncműhelyt, ahol a tehetségek gondozása és fejlesztése áll a fókuszban
Fotó: Mészáros János

A Magyar Táncművészeti Egyetemen – amelynek Szitt Melinda is mesteroktatója – működik egy előkészítő balettstúdió. Az egyetem úgy döntöttöt, hogy annak mintájára Vidéki Tehetségcentrumokat alakít. Eddig hat működik, de bíznak abban, hogy még többet sikerül majd elindítani. Szolnokon felvételit is tartanak június elsején, délután három órakor az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ rekreációs termében.

Mindent a felvételiről

Szitt Melinda balettmester Daróczi Dorottya rádiós szerkesztőnek mesélt egyebek mellett a felvételivel kapcsolatos tudnivalókról, valamint arról, hogy milyen adottságok kellenek ahhoz, hogy valaki balett táncos lehessen.

Mi a vidéki tehetség centrumok lényege? Ki jelentkezhet? Szükséges-e előzetes tánctudás az induláskor? Mit lehet tudni a Mozdulat Táncműhelyről? Hány éves korban érdemes kezdeni a táncot, miért a balett az alapja más stílusoknak is? Többek között ezekre a kérdésekre is igyekszik választ adni a szakember.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában