Fejlesztés

2023.12.26. 09:56

Autisták és fogyatékkal élők napközi otthona épül a szolnoki Vércse úton

A projekt által az épület két új szárnnyal bővül.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Négyszázmillió forint európai uniós, önerő biztosítása nélküli, vissza nem térítendő támogatásra nyújt be forrásigényt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatra a szolnoki önkormányzat a Humán Szolgáltató Központ Vércse úti telephelyének bővítésére. A közgyűlés évi utolsó ülésén a testület megszavazta ezt az előterjesztést.

A Humán Szolgáltató Központ Vércse úti telephelyén jelenleg tizenkét fogyatékkal élő személy számára biztosítanak nappali ellátást. A projekt által az épület két új szárnnyal bővül. Az egyik, nyolc férőhelyes épületrészben, új szolgáltatásként, autisták nappali ellátását biztosítják majd. A másik szárnyban pedig, a jelenleg a Liget úton lévő, húsz fős, nagyon rossz műszaki állapotban lévő, barakk típusú épület kiváltásával, szintén fogyatékkal élők nappali ellátására alkalmas infrastruktúrát alakítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában