Veszély

2023.12.05. 06:55

Belvíz fenyegeti Tiszapüspökit, utcákat önthet el

Ha marad a folyamatos esőzés, több utcát is elönthet a belvíz Tiszapüspökiben, az önkormányzat ezért megkezdte az előkészületeket a várható probléma megoldására.

Molnár-Révész Erika

Bander József polgármester a Feszty Árpád úton, amin már most állt a víz

Forrás: Beküldött fotó

Míg korábban fagyott, most folyamatosan eső áztatja Tiszapüspöki talaját, ami így nem tudja elnyelni a csapadékot. Ez 5-6 évvel ezelőtt is ez történt, amikor több utcát is elöntött a belvíz a településen. 

– Ennek megelőzése érdekében a munkatársak megkezdték a kritikus szakaszokon a víz szivattyúzását, a jövő héten pedig gépi munkával szabaddá tesszük a szennyvízhálózat kiépítésekor betemetett szikkasztó, illetve csapadék-víz elvezető árkokat. Továbbra is köszönettel vesszük a lakosságtól, amennyiben be tudnak segíteni a vízlevezetésben, azzal, ha saját ingatlanjaiknál kitisztítják az átereszeket a falevelektől. Több olyan terület van, ahol elhagyott ingtalanok állnak, ezeken a helyeken az önkormányzat avatkozik majd be, amennyiben szükséges – tájékoztatott Bander József polgármester. Hozzátette, a legkritikusabb területek a Táncsics, Feszty, a Kossuth Lajos út, a Hunyadi út, valamint a Munkás út. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában