Biztonság

2023.12.19. 18:30

Életmentő készüléket vásárol a megnyert pályázatból a tenyői polgárőrség

Automata defibrillátorra költi a nemrég elnyert támogatás jelentős részét Tiszatenyő polgárőrsége, a településen ugyanis nincs újraélesztő készülék. A polgárőrség vezetője szerint, ha csak egy életet is megmentenek 10 év alatt ezzel, már az is nagyon sokat jelent.

Molnár-Révész Erika

Szujó Balázs, a Tiszatenyői Polgárőr és Településvédő Egyesület elnöke

Forrás: Mészáros János

Automata defibrillátort vásárol a Magyar Falu Program megnyert pályázatának segítségével a Tiszatenyői Polgárőr és Településvédő Egyesület. 

– Az elnyert kétmillió forintból vásárolunk egy újraélesztő készüléket, ugyanis a településünkön nincs defibrillátor. A készüléket közösen használjuk majd az orvosi rendelő munkatársaival, az Idősek Napközi Otthonával, valamint a szomszéd települések polgárőreivel a különböző rendezvényeken, ahová magukkal tudjuk majd vinni. A használatához szervezünk egy tanfolyamot is az Országos Mentőszolgálat segítségével. Ha 10 év alatt egy embert is megmentünk, már az is nagyon sokat jelent – mondta Szujó Balázs, a polgárőrség vezetője. 

Hozzátette, a defibrillátort a polgármesteri hivatalban helyezik ki, az viheti majd el használatra, aki részt vett a képzésben. Az elnyert kétmillió forintos pályázati pénzből emellett egy laptopot, egy nyomtatót, valamint az illegális hulladéklerakás megakadályozása érdekben két mobil vadkamerát vásárolnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában