Rajzpályázat

2023.12.19. 11:00

Helikoptereket, vadászgépeket vetettek papírra a jászkunsági rajzpályázat résztvevői

Közel 160 alkotás érkezett a Jász-Nagykun- Szolnok Vármegyei Területi Védelmi Bizottság rajzpályázatára. Az általános és középiskolás diákok a katonai légijárművekkel kapcsolatos gondolataikat, élményeiket vetették papírra. A legjobbnak ítélt alkotásokat a vármegyeházán tartott ünnepségen díjazták.

Pakainé Pusztai Nóra

A díjazott alkotásokból kiállítást rendeztek be a vármegyeháza dísztermében

Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

Katonai légijárművek címmel hirdetett rajzpályázatot a Jász-Nagykun- Szolnok Vármegyei Területi Védelmi Bizottság. A diákok alkotásaik segítségével mutatták be, milyen fontos szerepet töltenek be a légijárművek a Magyar Honvédségnél

A gyerekek papírra vetették, hogyan képzelik el a repülőgépeket, helikoptereket, drónokat, milyen feladataik lehetnek. Az iskolások megörökítették a kiképzés vagy éppen a szervíz egy-egy pillanatát az alkotásokon. Összesen 159 rajz érkezett a vármegye számos iskolájából, ezeket szakmai zsűri bírálta el.

Verebes György Munkácsy-díjas festőművész megosztotta a díjazottakkal a zsűrizés során szerzett tapasztalatait a vármegyeházán tartott ünnepségen kedden. 

Hazaszeretet, felelősségvállalás, bátorság, kitartás, minden megjelenik, ami a képzetünkben a honvédséghez párosul

– fogalmazott. 

A kreativitás, az önkifejezés olyan módja, melyben művészi igényességgel jelenik meg a személyi szabadság.

– Mindig nehéz feladat az értékelés, sok szempontot vettünk figyelembe. Elsősorban azt, hogy a beadott pályamű mennyire támaszkodott a kiírt témára, illetve művészeti projekt lévén a képzelet szabad szárnyalására is hangsúlyt fektettünk. Rengeteg féle munkával találkoztunk. Átélt élmények összegzése, vagy éppen voltak olyan munkák készültek, ahol egyedi módon, könnyed természetességgel illesztették bele saját érzéseiket az alkotás folyamatába a gyerekek. Változatos volt az anyag – részletezte Verebes György.

Az alkotásokat évfolyamonként értékelték, az első három helyezettet és a különdíjasokat emelték ki.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában