Szajol

2023.12.03. 15:33

Huszonnégy év után újra találkozott megmentőjével a tragédia egyik túlélője – galériával

Huszonkilenc évvel ezelőtt, december 2-án történt Magyarország egyik legsúlyosabb vasúti tragédiája: Szajolnál kisiklott egy vonat második kocsija, majd a szerelvény az állomás épületébe rohant. A balesetben összesen 31-en haltak meg, 51-en pedig megsérültek. Mészáros János fotóriporter kollégánk elsőként ért a helyszínre. Sorozatunk befejező részében egy különleges találkozás részleteit elevenítjük fel.

Szoljon.hu

Huszonnégy évvel a tragédia után tartották meg a különleges találkozót

Fotó: Mészáros János

Az 1994. december 2-án történt, 31 halálos áldozatot követelő szajoli vasúti baleset helyszínén egy ikonikus fotót is készített az Új Néplap helyszínen dolgozó munkatársa, Mészáros János fotóriporter. A felvételen Barta Kálmán tűzoltó a karjaiban menekíti ki a romok alól az öt esztendős, könnyes szemű fiatalembert, Kovács Zsoltot. Ők ketten 24 esztendő elteltével ismét találkoztak egymással Szajolban.

Az időközben pappá szentelt Kovács Zsolt atya egyik újmiséjét a településen tartotta. Lengyel István esperes plébános és Szöllősi József polgármester segítségével sikerült megszervezni a nagy találkozást. Az eseményen ismét közös fotó készült róluk, amely nemcsak a közel három évtizeddel ezelőtti tragikus estének, hanem különleges ismeretségüknek is emléket állított. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában