Hetven négyzetméter

2023.12.24. 16:16

Ismét Cibakházán építették Kelet-Magyarország egyik legnagyobb betlehemét – galériával

Herkó Ágoston idén korabeli betlehemi tájat álmodott meg a Cibakházi Mindenszentek Római Katolikus Templomba. Heteken át csinosította a kompozíciót, mire végre úgy tűnt, elkészült.

Pakainé Pusztai Nóra

Herkó Ágoston (balról a második) ismét mert nagyot álmodni, betleheme idén igazán korhűre sikeresett

Fotó: Herkó Kristóf

Egyedülálló, közel hetven négyzetméteres lett a Cibakházi Mindenszentek Római Katolikus Templomban felépített betlehem. Herkó Ágoston idén egy korhű tájat álmodott meg, így tisztelegve annak a jeles évfordulónak, hogy az első betlehemet éppen 800 éve állították. Évről-évre újdonságokkal rukkol elő a Hajnóczy József Gimnázium tanulója, az alapterület a tavalyihoz képest néhány négyzetméterrel nőtt, így már megközelíti a hetvenet.

Ágoston elhatározta, hogy ebben az esztendőben igyekszik minél korhűbben megvalósítani elképzelését, kevesebb díszt használt, mint korábban.

– Már a tavalyi lebontásánál születtek újabb ötletek. Szeptember, októberben kezdtem el vázolni az elképzeléseimet, november közepétől szereztem be a még hiányzó alapanyagokat és december közepére lett kész – sorolta a dátumokat.

Azóta mindössze apróbb csinosítások, egy-egy növény, vagy figura áthelyezésére volt szükség.

A fiatalember leginkább természetes alapanyagokat használ, így ha meglát egy faágat, vagy különlegesebb bokor ágat egyből arra gondol, mit is alakíthatna ki belőle. Ágoston munkáját, egyébként Tóth Ádám, Herkó Petra és Friedrich Jázmin segítette. A betlehem február 2-ig, Gyertyaszentelő Boldogasszony napjáig látható, utána kezdődnek meg a bontási munkálatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában