Tajtiné Rusvai Ágnes

2023.12.15. 20:30

Jászapáti ápolónő kapta idén a Katolikus Szeretetszolgálat fődíját

Tajtiné Rusvai Ágnes közel negyven éve dolgozik szociális területen.

Illés Anita

Erdő Péter bíboros adta át a rangos díjat Tajtiné Rusvai Ágnesnek, aki példaértékű, áldozatos munkájával ápolóként szolgálja az időseket a jászapáti Szent Vendel Otthonban

Forrás: Magyar Kurir

December 14-én Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét Budapesten, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) irodaházában, melynek keretében ötödik alkalommal adták át a Katolikus Szeretetszolgálat által 2019-ben alapított Szörényi Gábor-díjat – számolt be az eseményről a magyarkurir.

Idén a szervezet tizenöt ápolóját, gondozóját díjazták, köztük két jászsági intézmény munkatársa részesült elismerésben. Ebben az évben a fődíjat Tajtiné Rusvai Ágnes, a jászapáti Szent Vendel Otthon ápolója kapta, aki 1984 augusztusától dolgozik a szociális gondoskodás területén. Kezdetben a csecsemőotthonként működő intézményben, majd annak 1990-ben idősek otthonává történő átalakulása után az idősek gondozásában folytatta munkáját – írta a katolikus hírportál. Elismerést vehetett át Sósné Bakonyi Zsuzsanna demenciagondozó, a jászberényi Szent Klára Idősek Otthonának munkavállalója is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában