Összefoglaló

2023.12.09. 20:00

Kóbor kutyák rémisztgetik a tiszavárkonyiakat – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár szolnoki bázisára újabb két Airbus H225M típusú helikopter érkezett december 4-én, hétfőn. A Magyar Honvédség a haderőfejlesztés során összesen tizenhat darab ilyen helikopterrel gazdagodik.

Egy húsz négyzetméteres, téglafalú, cserépfedésű viskó kályhájától keletkezett tűz és füst szombaton délelőtt Tiszaföldváron, az Aranykert úton. A lakó segítséggel időben elhagyta az épületet a kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt. Az épület lakhatatlanná vált, a lakó számára lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség.

Kiszökdösnek a kerítéseken a várkonyi kutyák, riadalmat okozva a településen. Hazánkban köztudottan rengetegen tartanak kutyát, különösen faluhelyen. A tartási körülmények azonban még gyakran hagynak kívánnivalót maguk után, sok gazda főként arra nem figyel eléggé, hogy kedvence, házőrzője ne tudjon a portáról kiszökni. 

Disznótorra várták Hunyadfalva lakóit szombaton reggel az Árpád úti régi iskolaudvaron. A program során bárki megkóstolhatta a hamisítatlan falusi fogásokat, sőt, akár be is segíthetett a különféle „disznóságok” elkészítésébe.

Elfoglalta helyét szombaton a szolnoki Kossuth téren a híres Fradi Kamion, melyben a fővárosi klub nagy múltú személyiségeiről, sportolóiról, és a hozzájuk kötődő különleges relikviákról kaphatunk ízelítőt. A nem mindennapi járművet vasárnap estig kereshetik fel a rajongók.

Ünnepélyes keretek között vehette át Csányi Sándor a dr. Nagy István agrárminiszter által adományozott elismerő oklevelet és emlékplakettet a Termelői közösségek napja alkalmából. A „közösségi díj a hagyományos termékekért” kitüntetést egyedüliként kapta meg a kitüntetett. 

Szombaton Családi Mikulás napot tartottak a Szolnoki Sportcentrum Véső úti atlétikai központban. A résztvevők között szerepeltek a sportiskola atlétái, testvérei, szülei, barátai, ismerősei és dolgozói is. A nap folyamán mindenki kapott ajándékot, aki valamilyen versenyszámban indult. 

Pénteken este tartotta szalagavató ünnepségét a karcagi Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium végzős osztálya. A 12. C-s diákok irodalmi műsorral kedveskedtek a vendégeknek, szüleiknek, majd bécsi keringőt táncoltak. Az est végén egy-egy szál virággal köszöntötték szüleiket, majd közös keringőre kérték fel őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában