Fórum

2023.12.06. 09:30

Közmeghallgatással kezdődik a szolnoki közgyűlés csütörtöki ülése

A képviselők tárgyalnak a város jövő évi költségvetési tervezetéről is.

Mészáros Géza

Illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

Közmeghallgatással veszi kezdetét december 7-én, csütörtökön a szolnoki közgyűlés soros ülése. A városháza Hubay Ferenc-dísztermében tartandó közmeghallgatásra a városvezetés és a döntéshozók tisztelettel várják az állampolgárokat, akik közérdekű témákban kérdéseket tehetnek fel, javaslatokat fogalmazhatnak meg.

Az ezt követő közgyűlésen a testület a 2024-es évi költségvetés megtárgyalásával kezdi a napirendet. A jövő évi büdzsé véglegesítéséről szóló rendelet várhatóan a 2024 februári közgyűlésen születik meg, addig a tervezetet is elő kell készíteni.

Történelmi emlékhely lehet jövő tavaszra a Tisza park a győztes szolnoki csata (1849. március 5.) 175. évfordulójára, mely területet a Nemzeti Örökség Intézet egy kőtábla felállításával is megjelöl, és ha erről pozitív döntést hoz a testület.

A közgyűlés csütörtöki ülésén szavazhatja meg a testület a város gazdasági társaságainak, intézményeinek jövő évi költségvetéséről szóló előterjesztést is. Ezeken kívül számos izgalmas és egyeztetésekre, vitákra okot adó napirend is a fórum elé kerül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában