Összefoglaló

2023.12.30. 20:28

Megnyitotta kapuit a közösségi színtér Tiszajenőn – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

A szilveszteri időszak elengedhetetlen kelléke a virsli. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adatai szerint az éves virsli fogyasztás húsz százaléka a szilveszteri időszakra korlátozódik. Balog Éva, a szolnoki Vásárcsarnok egyik húsüzletének vezetője szerint már sokan vásárolják e különleges húskészítményt.

Kiss Erzsébet Eliza, Tiszainoka polgármester Dorogi Kálmánnét köszöntötte 90. születésnapja alkalmából. Ilonka néni emléklapot vehetett át Gondozási Központban.

Az idei évhez hasonlóan mintegy 40 közfoglalkoztatott dolgozik majd jövőre is a startmunka mintaprogramban Törökszentmiklóson, jellemzően növénytermesztéssel és az illegális hulladéklerakók felszámolásával foglalkoznak majd.

A cibakházi nagyközségi könyvtár a téli szünet alatt nem látogatható. Legközelebb január 9-én reggel 8 órakor tárja ki kapuit a könyvtár az olvasók és a kölcsönözni vágyók előtt. 

Előszilveszteri vigasság elnevezéssel tartottak előadást szombaton a Szolnoki Szigligeti Színházban. A szilveszter előestéjén megszervezett eseményen a teátrum tagjai mellett több híres operett énekes is színpadra lépett az este folyamán.

Míg legtöbb helyen szinte minden intézmény bezárt a két ünnep között, Tiszajenőn megnyitotta kapuit az ifjú korosztály előtt a közösségi színtér. Igény szerint minden nap 10 ás 18 óra között várták az érdeklődőket. 

Egy Nagymaros állomásra bejáró tehervonat 9 kocsija kisiklott szombaton, ebből 4 kocsi pedig felborult, illetve keresztbe fordult a vágányokon. A kocsik visszaemeléséhez Szolnokról egy nagy teherbírású vasúti daru érkezik majd Nagymarosra. A vasúttársaság szakemberei arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés.

Elfogták és őrizetbe vették rendőrök a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Encsencsen pénteken történt emberölés gyanúsítottját, egy 25 éves helyi férfit. A rendőrök a férfit előállították, gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.

Szombaton hajnali fél egykor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy szén-monoxid-mérgezés történt a Wekerletelepen lévő kétszintes családi házban. Egy 17 éves fiú életét nem tudták megmenteni, két másik gyerek pedig kórházba került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában