Energiatakarékosság

2023.12.15. 21:47

Sorban lecserélik az összes lámpatestet Cibakházán

A cibakházi önkormányzat LED lámpák felszereléséről döntött, a munkálatok megkezdődtek, a beruházástól megtakarítást remélnek.

Pakainé Pusztai Nóra

Az összes lámpatestet korszerűbbre cserélik Cibakházán

Megkezdték a lámpatestek cseréjét Cibakházán. Hegyes Zoltán polgármestertől megtudtuk, a jelenleg üzemelő berendezések fénytechnikailag és műszakilag is elavultak, a meghibásodás gyakori, ezért indokolt a korszerűtlen, nátriumos közvilágítási rendszer energiatakarékos LED rendszerre cserélése. A település honlapján úgy fogalmaztak, a nagyközségben 758 lámpatestet váltanak ki, várhatóan a villamosenergia-felhasználás a felére csökken majd, amellett, hogy a fényerősség megmarad. A munkálatok december 4-én a Bánomszőlő utcákban kezdődtek.

– Jól haladnak a munkával, amikor az időjárás kegyes volt napi 100 lámpatestet is kicseréltek, az utóbbi napokban az eső lelassította a munkát – mondta Hegyes Zoltán polgármester. Várhatóan még így is befejezik karácsony előtt.

– A lámpatestek cseréje miatt napközben útlezárásokra nem kell számítani, kivéve a szűkebb utcákban, ahol  lehetnek átmeneti, rövid ideig tartó forgalmi akadályoztatások – közölték a honlapon, kiegészítve azzal, hogy, ha a munkálatok után a lakosok azt tapasztalják, hogy nem működik a közvilágítás, jelentsék be a hivatalnál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában