Összefoglaló

2023.12.31. 19:00

Több településen is futással búcsúztatták az idei esztendőt – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Vereséggel zárta a 2023-as esztendőt az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, mely szombat este a Paks ellen lépett pályára. A találkozó remekül indult az Olajbányásznak, sokáig simán vezettek a piros-feketék a Duna-parton. A végén azonban megtört a csapat lendülete.

Míg karácsonykor 60-70-el megnő a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat hívásainak száma, addig szilveszterkor, és az év eleji csendes időszakban nem jellemző az, hogy többen ragadnának telefont, ez év közben még szeptember környékén fordul elő. A téma kapcsán Csáti Andreával, a Bizalom Mentálhigiénés Egyesület elnökével beszélgettünk.

Kiváló hangulatban zajlott az óévbúcsúztató futás Kunszentmártonban. Wenner-Várkonyi Attila tájékoztatása szerint a kicsik és nagyok együtt, több mint hetvenen vettek részt közös sportoláson.

Már hagyományosnak mondható módon idén hatodjára rendezték meg a településen vasárnap délelőtt az Óévbúcsúztató futást. A Szabadság térről induló és ide visszaérkező pontosan 2024 méteres távot a résztvevők szilveszteri bohókás jelmezekben tették meg.

Társasági futással indult el a szilveszteri programsorozat vasárnap délelőtt a vármegyeszékhelyen. A verseny a Kossuth térről indult és zárult is, ahol a szervezők a táv teljesítése után forró teávál és csokival várták a résztvevőket. 

Két síelő vesztette életét lavinában a Francia-Alpokban, a Mont Blanc egyik lejtőjén, egy társuk megsérült. Az elsodort emberek a kijelölt pályán kívül síeltek csütörtökön Saint-Gervais-les-Bains üdülőhelyen, mintegy 2300 méteres magasságban, amikor megtörtént a baj.

Árokba csúszott egy autóbusz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtura közelében vasárnap reggel. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínről egy 20 év körüli nőt és egy 15 év körüli lányt további vizsgálatok és megfigyelés miatt szállítottak kórházba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában