Zöldítő akció

2024.01.27. 09:17

A szolgáltató osztja a biohulladék-gyűjtőedényeket Szolnokon

Szombaton a Széchenyi lakótelepen három helyszínen lehet átvenni a házhozmenő konyhai zöld- és élelmiszer-hulladék gyűjtésére alkalmas lakossági edényeket.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Ilusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az országban elsőként vezetik be a házhoz menő konyhai zöld- és élelmiszerhulladék-gyűjtést Szolnokon. Ahogy arról korábban hírportálunkon is beszámoltunk, a szolgáltatás első körben a Széchenyi városrészben, valamint a Bajcsy Zsilinszky úti tízemeletes társasházakban vehető igénybe. Az érintetteknek szombaton már osztják a szükséges gyűjtőedényeket.

– Január 27-én reggel nyolc és délután kettő óra között vehetik át a lakók a házhozmenő konyhai zöld- és élelmiszer-hulladék gyűjtésére alkalmas lakossági edényeket. Három helyszínen, így a Botár Imre utcai parkolóban, a Karczag László utcai parkolóban (optika üzletnél), valamint Czakó Elemér utcai parkolóban, a Coop boltnál várják az igénylőket a kollégáink – tájékoztatta hírportálunkat az NHSZ sajtószóvivője. 

Molnár Lajos hozzátette: az edények mellé tájékoztató szórólapot is biztosítanak a lakosoknak a legfontosabb információkkal és kérdés esetén kollégák is adnak felvilágosítást. A második edényosztási időpont február 3-án (8 – 14 óráig) lesz.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában