Lista

2024.01.08. 09:30

Bezárt a Nádas Presszó Szolnokon, gázolajtolvajokat fogtak Jászjákóhalmán – ezek voltak az elmúlt hét legjei

Milliárdokból épül át a szolnoki piac, karneváli hangulatban búcsúztatták az óévet a szolnoki Kossuth téren – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Utoljára volt nyitva a kultikus Nádas Presszó a szolnoki Sütő utcában 2023. december 29-én

Fotó: A szerző felvétele

1. Hat óra után kattant a lakat a vaskapun, soha többé nem nyit ki a híres szolnoki presszó

A régi Szolnok egy fontos darabkája tűnt el december 29-én, pénteken: negyven év után bezárt a Nádas Presszó. A Sütő utca kultikus italozójában, annak végnapján sok törzsvendég vett búcsút kedvenc helyétől. Szerintük nem csak kocsmát, de közösséget is veszítettek.

2. Milliárdokból épül át a szolnoki piac, a parkolási rend is megváltozhat

A szolnoki önkormányzat a „Vásárcsarnok és környékének komplex fejlesztése” elnevezésű projektjére három és félmilliárd forint forrásigényt nyújtott be az újra megnyílt Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatra. A projekt a belvárosi piac épületének vásárlóbarát felújítását célozza a modern kor elvárásainak megfelelően.

Hamarosan alaposan megújulhat a szolnoki piac épülete
Forrás: Szoljon.hu

3. Karneváli hangulatban búcsúztatták az óévet a szolnoki Kossuth téren – galériával és videóval

Számtalan szilveszteri programmal várták a kikapcsolódni vágyókat vármegyeszerte december 31-én este. Szolnok belvárosában este kilenctől kezdődött az ünneplés, a Kossuth téren jó zenék és fergeteges hangulat fogadta a közös óévbúcsúztatásra érkezőket.

Remek volt a hangulat a Kossuth téren
Fotó: Nagy Balázs

4. Megcsapolták a gépet: hatszáz litert gázolajat lopott egy jászapáti testvérpár

Egy szolgálaton kívüli jászapáti rendőrt értesítettek a polgárőrök december 30-án későn este, mivel Jászjákóhalma külterületén egy autót láttak parkolni a mezőgazdasági gépek körül. A rendőr értesítette a gépek tulaját, aki a helyszínen azt vette észre, hogy több mint 600 liter gázolajat loptak el az egyik mezőgazdasági erőgépből.

A rendőrök a két elkövető lakcímén több kannában 80 liter gázolajat foglaltak le
Forrás: Police.hu

5. Elérte célját a méregkeverő: ki kellett vágni a gyönyörű platánfát a szolnoki Sólyom úton

Még tavaly májusban egy illető az éjszaka leple alatt lyukakat fúrt a szolnoki Sólyom úti parkolóban álló platánba, majd folyamatosan valamilyen anyagot öntött a törzsébe, azzal a céllal, hogy elpusztítsa a fát. Úgy tűnik, a fagyilkos módszere bevált, a platán ugyanis elpusztult, múlt pénteken vágták ki.

Véget ért a gyönyörű platán élete, pénteken vágták ki a szakemberek az elpusztított fát a Sólyom úti parkolóból
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában