Pusztítás

2024.01.05. 17:25

Elérte célját a méregkeverő: ki kellett vágni a gyönyörű platánfát a szolnoki Sólyom úton

Olvasói levél nyomán, még tavaly májusban számoltunk be arról, hogy egy illető az éjszaka leple alatt lyukakat fúrt a szolnoki Sólyom úti parkolóban álló platánba, majd folyamatosan valamilyen anyagot önt a törzsébe, azzal a céllal, hogy elpusztítsa a fát. Úgy tűnik, a fagyilkos módszere bevált, a platán ugyanis elpusztult, pénteken ki kellett vágni.

Molnár-Révész Erika

Véget ért a gyönyörű platán élete, pénteken vágták ki a szakemberek az elpusztított fát a Sólyom úti parkolóból

Fotó: Nagy Balázs

Láncfűrész zajától volt hangos péntek délelőtt a szolnoki Tófenék út környéke. Szomorú kötelességüknek tettek eleget a szakemberek, egy nagy platánfát kellett kivágniuk a Sólyom úti parkolóból, ami a nyár során pusztult el. Nem betegség támadta meg, hanem egy ismeretlen elkövető, aki szemtanúk szerint még tavaly májusban három lyukat fúrt a törzsébe, majd rendszeresen, az éjszaka leple alatt valamilyen folyadékot, valószínűleg gyomirtót öntött bele. Egy környékbeli hölgy értesítette a városi közterület-felügyeletet és szerkesztőségünket is.

– Nyár végétől látszott, hogy menthetetlen a fa, sajnos ma ki kellett vágni. Ez egyértelműen a mérgezés következménye, hiszen eredetileg egy életerős platánról volt szó. A fát természetesen pótoljuk a területen, pontosan ugyanoda nem tudunk majd ültetni a gyökerek miatt, az új fa fajtáját a szakemberek választják majd ki – tájékoztatott Pókász Endre, a városháza sajtószóvivője.

A városi főkertész még akkor, amikor az eset történt természetkárosítás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az ügyben.

Úgy tűnik, megússza az elkövető

Mivel az ügyben feljelentés is született, megkérdeztük a rendőrséget a nyomozás állásáról.

– A Szolnoki Rendőrkapitányság rongálás bűntettének kísérlete miatt 2023. május 31-én nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki a Szolnok, Tófenék úti garázssor mellett található platánfa tövébe három lyukat fúrt, majd azokba ismeretlen folyadékot öntött, valamint a fa tövét sóval beszórta. A nyomozás során az elkövető kiléte nem volt megállapítható, ezért a hatóság 2023. szeptember 26-án felfüggesztette az eljárást – tájékoztatott Mári Ilona alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában