Zimankó

2024.01.12. 07:00

Fabrikettel tud most segíteni a bajbajutottakon Püspöki önkormányzata

Mivel a Kötivízig által erre kijelölt területet elöntötte a víz, jelenleg onnan nem tud szociális tüzelőanyagot biztosítani Tiszapüspöki önkormányzata. Ám, aki hirtelen tüzelő nélkül marad és igazoltan rászorul, annak fabrikettel segítenek, hogy átvészelje a nehéz időszakot.

Molnár-Révész Erika

Ilyen fabrikettet gyártanak présgép segítségével az önkormányzati asztalosüzemben ez átmenetileg segíthet a rászoruló családoknak– mutatta Bander József polgármester

Fotó: Mészáros János

Évek óta készítenek fabrikettet az önkormányzat asztalosüzemében Tiszapüspökiben. Ezt nem csak az arra alkalmas önkormányzati intézmények fűtésében tudják felhasználni, de a rászorulókon is segítenek, amennyiben tüzelő nélkül maradnak a téli hidegben.

– Próbálunk a családoknak segíteni, de egyenlőre korlátozottak a lehetőségeink. Aki egyáltalán nem készült a télre, az most nehéz helyzetben van.
Amennyiben visszaapad a Tisza, van olyan területünk az ártérben melyre a Kötivízig engedélyt adott, amikor lehet,valamennyi munkatársunkkal kimegyünk fát szedni, és az sok családnak segíthet. Addig is átmenetileg segíthet a fabrikett, melynek indokoltságról a szolgáltató központ, illetve a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat javaslatával döntünk – tájékoztatott a jelenlegi helyzetről Bander József polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában