Fát osztanak

2024.01.06. 14:00

Januárban is kapnak tüzelőanyagot Tiszajenő rászorulói

Az önkormányzat az év során összegyűjtött faanyaggal is tudja segíteni a téli időszakban a rászorulókat, gondoskodnak róla, hogy mindenki tudjon fűteni.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Januárban is segíti a kispénzű lakosokat tüzelővel Tiszajenő önkormányzata. Virág József polgármester elmondta, utóbbi időben már többen fordultak hozzájuk ilyen jellegű kérelemmel, kisnyugdíjasok, rászorulók. Az önkormányzat egész évben gyűjti a közterületekről a száraz faágakat, gallyakat, a veszélyessé vált, így kivágásra ítélt fákat a Civil Ház udvarán, hogy a téli időszakban a szociális tüzelőanyag kiosztásán túl is tudják a lakosokat segíteni lakásuk fűtésében. A falu szélén fenyőerdő, illetve akácerdő is húzódik, innen is begyűjtik a kidőlt, kiszáradt fákat. 

Ezen túlmenően az önkormányzat is tud spórolni az így összehordott faanyag révén, a polgármesteri hivatalban ugyanis vegyes tüzelésű kazánnal biztosítják a meleget, de a civil házat is fával fűtik fel programok, illetve a déli ebédosztások idejére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában