Városi bagolykukkolás

2024.01.19. 18:45

Meglesték a szolnokiak, hogyan készülnek a vadászatra a ragadozók

Pénteken délután ismét bagolykukkolásra várták a szolnokiakat.

Rimóczi Ágnes

Sokan részt vettek a programon

Fotó: Mészáros János

Télen nem ritka, hogy a fülesbaglyok a települések fáin húzzák meg magukat a nappali időszakban. Szolnokon is vannak olyan parkok, terek, ahol szívesen pihennek vadászatuk előtt az éjszakai ragadozómadarak. Ezeket az állatokat kukkolhatják immár rendszeresen az érdeklődő természetbarátok, és tehették meg ezt pénteken délután is. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület helyi csoportja, valamint az Aba-Novák Agóra közös szervezésű túráján Pálinkás Csaba vezette körbe a „kíváncsiskodókat” a város ilyen pontjain. 

A túrázók nemcsak megfigyelhették a madarakat, hanem érdekességeket is megtudhattak azokról túravezetőjüktől, az MME helyi csoportjának elnökétől.

A pénteki bagolyles után az egész hétvége a baglyokról szól. Most, egészen pontosan január 19-től 22-ig zajlik ugyanis az erdei fülesbagoly telelőhelyek országos, lakossági felmérése. Vármegyénkben több település is kedvelt a baglyok körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában