Összefoglaló

2024.01.23. 20:00

Megszületett az elsőfokú ítélet a tomajmonostorai busztragédia ügyében – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

A Tiszafüredi Járásbíróság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt kedden két év felfüggesztett fogházbüntetésre, autóbusz-vezetéstől öt év eltiltásra és 450 ezer forint pénzbüntetésre ítélte azt az 58 éves kunhegyesi buszsofőrt, aki miatt az elsőfokú ítéleti tényállás szerint 2022. június 10-én életét vesztette egy, a vádlott által vezetett járműben egy négy éves kislány.

Egy törökszentmiklósi lakos január 20-án tett bejelentést a rendőrségen, miszerint a település külterületén található, lakatlan ingatlana udvaráról több értéket elvitt egy ismeretlen személy. A sértett visszanézte a biztonsági kamera felvételeit, és látta, hogy aznap délelőtt egy férfi vasanyagokat, valamint pár nappal korábban két alufelnit vitt el.

Ittas vezetésért kell felelnie annak a 83 éves férfinek, akit Törökszentmiklóson ellenőriztek a rendőrök hétfő délután. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a gépkocsivezetőt előállították további mintavételre, és vezetői engedélyét elvették.

Jászberényben az Álmos utcába riasztották a tűzoltókat kedden délután, ahol megcsúszott, majd fának csapódott egy személyautó. A jászberényi hivatásos tűzoltók a műszaki mentéskor áramtalanították az autót. 

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval Kisújszálláson január 22-én kora este, mikor a rendőrök ellenőrizték. Megállapították, hogy a sofőrt korábban eltiltották a vezetéstől, ezért a 37 éves férfit előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A napokban elkezdődtek a 2024-es év költségvetési egyeztető tárgyalásai Törökszentmiklóson. Minden évben a legfontosabb és első számú szempont, hogy az intézmények kötelező feladatainak ellátása, azaz a működés biztosított legyen. 

A jászladányi körzeti megbízott két helyi polgárőrrel látott el szolgálatot ez év január 20-án, mikor aznap este ellenőriztek egy személyautót és annak vezetőjét. Az autó átvizsgálása során a járműben kábítószergyanús port, digitális mérleget, pénzt, illetve a sofőr ruhájában további több százezer forint készpénzt találtak. A jászladányi lakost előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, és kihallgatták.

Halálos baleset történt Baranyában: kedden hajnalban Komló külterületén, a Kisbattyán felé vezető úton egy menetrend szerinti autóbusz megcsúszott az úton és az árokba borult. A sofőrön kívül még négy utas utazott a buszban, egyikük életét vesztette, ketten pedig könnyebben megsérültek a balesetben.

Évtizedek óta nem történt akkora tragédia Nagydoboson, mint a hétvégén. A helyiek döbbenten és értetlenül állnak a vasárnap éjszakai gyilkosság előtt, ahol a nő egy veszekedés során mellkason szúrta élettársát, a férfi a helyszínen életét vesztette. A szabolcsi nyomozók elfogták a feltételezett elkövetőt, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában