Összefoglaló

2024.01.28. 20:40

Séftalálkozót rendeztek Karcagon – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Különleges ételeket főztek a karcagi Lovagi Udvarban szombaton a meghívott mesterséfek. Szatmári János tulajdonos 13. alkalommal rendezte meg a Séfek találkozóját, amelyen most vadas ételek kerültek terítékre.

A munkaerőpiaci igényeknek megfelelően bővül az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Jászberényi Campusának képzési kínálata – hangzott el az intézmény nyílt napján, melyet a napokban rendeztek meg. A továbbtanulni vágyók a campus falai között megismerkedhettek többek között a felvételi eljárás menetével, a képzési palettával, a nemzetközi ösztöndíjprogramok lehetőségeivel, valamint a sokszínű diákéletbe is bepillanthattak.

Sok bölcsődés maradt otthon betegség miatt Tiszapüspökiben is. Tombol az influenza az országban, főképp igaz ez a gyermekközösségekre, ahol egyre többen hiányoznak betegség miatt. Tiszapüspöki bölcsődéjében a gyermekek fele maradt emiatt otthon a múlt héten.

Tavaly gyengébb eredményt produkált építőiparunk, mint korábban. Visszaesett Jász-Nagykun-Szolnok vármegye építőipari teljesítménye a 2023-as esztendő első kilenc hónapjában.

Ötvenedik házassági évfordulót ünnepelt a földvári Szabó család. Bizonyára mindenki féltve őrzi azokat a különféle régi fotográfiákat, melyek felidézik a múlt egy-egy emlékezetes pillanatát. A Fényképes múltidéző című összeállításunkban időről időre ezekből a fotókból nyújtunk egy csokorra valót.

Több útalap készülhet idén Mezőtúron. Tavaly már több mint ötven földes utcában készült útalap, az útfejlesztés idén is folytatódik a városban.

Családja izgalmas történetét kutatja a szolnoki Csicsman György. Időigényes elfoglaltságnak hódol a szolnoki Csicsman György, aki hosszú évek óta próbál messzire jutni családja múltjában. Kutatásai már a kezdetekkor izgalmas eredményekkel kecsegtettek, ugyanakkor rejtélyek egész sorával is szembesülnie kellett a családfakutatónak.

Vidám bállal űzik el a telet Tiszapüspökiben. Hajnalig tartó farsangi összejövetelt tartanak hamarosan Tiszapüspöki közössági házában, ahol ötletes jelmezben várják a bálozókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában