Oktatás

2024.02.05. 19:35

A tökéletes piskótatekercs készítését is elsajátítják a leendő cukrászok a miklósi Székácsban

Linzertészta, briós, vajas-élesztős pogácsa, piskótatekercs – ezeket a finomságokat készítik majd el év végi gyakorlati vizsgájukon a Székács 9. osztályos tanulói. A tanműhelyben már nagy erőkkel készülnek a megmérettetésre.

Molnár-Révész Erika

A Székács 9. PC osztályos, vagyis a pék-cukrász tanulói az iskola tanműhelyében sajátítják el a tökéletes piskóta elkészítését Csertő Ilona Mónika szakoktatótól

Fotó: Mészáros János

Már az év végi ágazati alapozóvizsgára készülnek a TROK Székács Elemér Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 9. osztályos tanulói. Az intézmény tanműhelyében finom illatok mellett készült a tökéletes piskótatekercs. 

– A tökéletes piskóta titka az elkészítésének technológiájában rejlik, külön kell dolgozni a tojás sárgájával és fehérjével, kellő ideig kell mind a kettőt keverni, jól felhabosítani. Ez az, ami nem szokott mindig otthon megtörténni, de így sütőpor nélkül is lehet szép piskótatekercset készíteni. Ezt igyekeztünk ma megcsinálni– mondta a helyszínen Csertő Ilona Mónika, szakoktató, cukrász. 

Mint azt a szakemertől megtudtuk, kellő rutinnal 6-8 tojásból már 20 perc alatt össze lehet állítani tésztát, melyek 10-12 perc a sütési ideje. A 9.évfolyamos diákoknak év végén egyébként négy gyakorlati vizsgatételük van, a linzer, a piskótatekercs, az élesztős-vajas pogácsa, illetve a briós elkészítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában