Lezárult a jelentkezés

2024.02.03. 16:30

Melyik lesz a legfinomabb? Félszáz torta közül választják ki Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortáját

Lezárult a jelentkezés, napokon belül kiderül, ki készíti el Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortáját.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vármegyei önkormányzat a térség gasztronómiai hagyományainak erősítése és örökségének megújítása jegyében második alkalommal hirdette meg pályázat keretében az amatőr és profi cukrászok körében a vármegye tortájának felhívását. A projekt célja, hogy mind profi, mind amatőr kategóriában kihirdessék a térség saját tortáját. A megalkotott édességek két éven keresztül viselik a „Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortája profi/amatőr/mentes kategóriában” címet és rendszeresen „szerepet kapnak” különböző helyi rendezvényeken.

A jelentkezés lezárult, és ahogy a vármegyei önkormányzat illetékeseitől megtudtuk: több mint ötven tortanevezés érkezett be a határidőig.

Minden versenyzőknek február 12-én reggel 8 és 10 óra között el kell juttatnia a tortáját a vármegyeházára, a finomságokat a helyszínen szakmai zsűri értékel majd. A zsűri tagjai: Asztalos István, Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke, az Oldalas Magazin főszerkesztője, Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Erdős Hanna, négyszeres olimpiai és világbajnok mestercukrász, Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke, Mautner Zsófia gasztroblogger, az „Alföld Szíve” gasztronagykövete, az Ország Tortája verseny zsűritagja és Pálszabó Mihály aranykoszorús mesterszakács, tanár.

Az első három helyezett oklevélben és értékes ajándékcsomagban részesül. A zsűri döntése alapján az első helyezett torták közül kerül ki a „Jász-Nagykun-Szolnok vármegye tortája” cím új tulajdonosa, melynek használatára 2025. december végéig jogosult a nyertes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában