Útavató ünnepség

2024.02.16. 19:00

Átadták a több mint 300 millió forintból megújult Tótkéri utat Jánoshidán

Az összefogásnak köszönhetően sikerült megvalósítani a beruházást.

Illés Anita

Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke, Pócs János országgyűlési képviselő, Eszes Béla polgármester és Pintér Gábor a HE-DO Kft. főépítésvezetője adta át a megújult Tótkéri utat Jánoshidán

Fotó: Pesti József

Befejeződött a Tótkéri út felújítása Jánoshidán. A mezőgazdasági utat ünnepélyes keretek között pénteken adták át. 

– A gazdáknak régi vágya volt, hogy a Tótkéri út minél nagyobb részén szilárd burkolatú úton közlekedhessenek. A négy kilométeres út háromszáz méteres szakaszán a meglévő útalap aszfaltborítást kapott, a többi részén öt méter szélességben zúzott köves utat építettek ki – ismertette a Vidékfejlesztési Program (VP) keretében megvalósult projektet Eszes Béla. 

A polgármester a beruházás finanszírozásával kapcsolatban elmondta, hogy a település mintegy 300 millió forintot nyert a külterületi út fejlesztésére. Ehhez a helyi gazdák önerőként 15 millió forintot adtak össze. Mivel a pályázati támogatás csak ötven százalékban volt előfinanszírozott, az önkormányzat vállalta, hogy megelőlegező hitelt vesz fel a projekt sikeres megvalósítása érdekében. 

Az eseményen Borbás Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke kiemelte: a Vidékfejlesztési Program egyszerre kínál lehetőséget a gazdaság élénkítésére és a hagyományos értékek megőrzésére, hiszen az egykor virágzó tanyavilág feltáró útja újult meg Jánoshidán. 

Pócs János országgyűlési képviselő köszöntőjében szólt a vidék megtartó erejének fontosságáról. Mint mondta, a Jászságban 12 település élt a Vidékfejlesztési Programban az útfejlesztés lehetőségével, összességében 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás érkezett a térségbe. Példaértékűnek nevezte a helyi gazdák összefogását és azt, hogy megtalálták a közös hangot az önkormányzattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában