Programsorozat

2024.02.01. 15:30

Ilyen még nem volt Karcagon: először rendeznek botharckupát a sportcsarnokban

A Györffy Napok programsorozata február 12-én kezdődik, és egészen május 24-ig tart, nemsokára például első alkalommal rendezik meg a Györffy Botharc Kupát.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Györffy István Katolikus Általános Iskola és Szent Erzsébet Óvoda idén is megrendezi a Györffy Napokat. Kovács Miklósné igazgatótól megtudtuk, a programsorozat február 12-én 11 órakor megemlékezéssel és koszorúzással kezdődik Györffy István születésének 140. évfordulója alkalmából a Múzeumparkban lévő szobránál, majd az iskola József Attila utca 1. szám alatti épületében lévő szobránál. Ezt követően az aulában a „Györffy Galéria 2024” megnyitása és a pályaművek értékelése következik, itt nyílik meg az „Ügyes kezek!” kiállítás is, ahol az iskola tanulóinak alkotásait helyezik ki.

Másnap ugyanitt 14 órakor a „Györffy Téka” városi olvasóversenyt rendezik meg. Szerdán 13 órától a „Mozdulj Györffy!” sportvetélkedő –  I. Györffy Botharc Kupa helyszíne a Városi Sportcsarnok lesz.

Február 15-én 13 órakor „English is fun” kistérségi angol nyelvi verseny várja a 4-8. évfolyamosokat a József Attila utca 1. alatti iskolaépületben, 14 órától „English in Joy” angol nyelvi verseny következik az 1-3. évfolyamosoknak a Kossuth tér 4. szám alatti épületben. Pénteken 11 órakor a Szent Erzsébet Óvoda ünnepélyes megáldásának első évfordulójára emlékeznek a Püspökladányi u. 14. alatt. Fél háromtól a Helytörténeti pályázatok értékelését tartják a József Attila utca 1. alatt, ahol az aulában bemutatkoznak a Nagykunsági Népművészek Egyesületének tagjai.

A programsorozat április 26-án a XXIV. Györffy Néptáncgálával folytatódik és május 24-én Györffy-bállal zárul, amelyet a „Nyelvi laborral a nyelvtanulásért” Alapítvány és a Szülői Munkaközösség szervez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában