Szoljon Insta

2024.02.17. 15:30

Ízkavalkád Túrkevén: senki sem maradt éhesen a XVI. Kevi Böllértalálkozón – videóval, galériával

Tizenhatodik alkalommal szervezték meg az Alföld egyik legnagyobb böllérfesztiválját Túrkevén. A szombati fesztiválon idén is kést, na meg persze fakanalat ragadtak a profi és az amatőr böllérek.

Köllő Judit

Rengeteg finomsággal és hangulatos muzsikával várták a böllérfesztiválra látogatókat

Fotó: Nagy Balázs

Szombaton reggeltől látogatók ezreivel telt meg a Liget-Piactér területe Túrkevén. A XVI. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozóra idén is nagy számban érkeztek főzőcsapatok, még Erdélyből és a Dunántúlról is többen tiszteletüket tették. A versengő csapatok mindent megtettek azért, hogy magukhoz csábítsák a vendégeket: egész nap ínycsiklandó illatok szálltak a levegőben.

– 2007. január 20-án tartottuk az első böllértalálkozót a túrkevei strandfürdő területén – emlékezett vissza Tóth Lajos  főszervező. – Akkoriban mindössze tíz lelkes helyi csapattal indultunk. Már akkor megfogalmazódott bennünket, hogy érdemes lenne továbbgondolni ez a rendezvényt, és hagyománnyá nemesíteni. Egyik nagyon jó barátommal álmondtuk meg ezt a rendezvényt. A célunk az volt, hogy a disznóvágás hagyományát továbbadjuk. Rengeteg élményem kötődik gyermekkorom családi disznóvágásaihoz, mindig hatalmas élmény volt számomra egy-egy tor. Egyszerűen csak ezt az érzést szerettem volna továbbörökíteni olyan emberek számára is, akiknek még nem lehetett részük benne – mondta hírportálunknak a főszervező. 

Az első találkozó óta persze már rengeteget fejlődött a rendezvény: mára lényegében egy hatalmas zenés-kulturális gasztokavalkáddá vált. 

– Azt gondolom, hogy minden évben törekszünk arra, hogy mindenki megtalálja a maga szórakozását ezen a találkozón – folytatta a szervező. – Idén is számos muzsikus, zenész húzza a nótát, a sütés-főzés mellett is könnyen megtalálhatják a családok az érdeklődési körhöz passzoló programelemeket... 

Az Abonyi Mulatós és a Kistücsök néptánccsoport előadása, valamint a Madarász Népdalkör fellépése mellett idén először szervezték meg a Túrkevei Böllér Futást is, de még este is koncertek várnak a fesztiválozókra: fellép például Nótár Mary, Ruszó Tibi és Karapancsev Kristóf is.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában