Többszörös visszaeső

2024.02.16. 18:00

Két eltiltás sem tartotta vissza a vezetéstől, gyorsított eljárásban ítélték börtönre a szolnoki férfit

Gyorsított eljárásban 1 év és 2 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 64 éves szolnoki férfit, akit többször eltiltottak már a vezetéstől, mégis volán mögé ült.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shuttrestock.com

Még 2023 májusában tiltotta el 1 évre a járművezetéstől a Szolnoki Járásbíróság a 64 éves szolnoki férfit, mert engedély nélkül vezetett. Ennek ellenére ismét volán mögé ült, ismét elkapták. Emiatt 2023 októberében a Ceglédi Járásbíróság is eltiltotta még másfél évig a vezetéstől. 

– A férfit ezek sem tartották vissza, a többszörös eltiltás után is autóba ült, 2023. december 17-én este, Tószeg belterületén közlekedett az általa vezetett személyautóval, amikor igazoltatták a rendőrök. A járási ügyészség gyorsított eljárásban járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt bíróság elé állította a szolnoki férfit – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője. Hozzátette, a bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a férfit, ezért 1 év 2 hónap letöltendő börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. 

A kiszabott ítélet ellen a férfi és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős, az ügy a Szolnoki Törvényszéken folytatódik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában