Összefoglaló

2024.02.07. 20:35

Kisebb vagyont érő talált tárgyak is várják tulajdonosaikat a szolnoki városházán – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: szoljon.hu

Méltatlan körülmények között, külterületen kihajítva találtak meg egy nevekkel ellátott sírkődarabot a napokban közfoglalkoztatottak Tiszapüspökinél. Az elhunytak hozzátartozóit jelenleg keresi az önkormányzat, a megtalált sírdaraboknak akár köze lehet egy tavaly áprilisban történt sírlopási ügyhöz is.

Veress Zoltán, a Karcagi Római Katolikus Plébánia plébánosa hagyományteremtő céllal szombatra a sportcsarnokba I. Karcagi Keresztény Bált hirdetett, amelyre előzetesen sokan jelentkeztek.

„A nagy francia forradalom a Figaro házasságával kezdődött”- az utókor szellemesen ilyen nagy hatásúnak titulálta a Figaro házassága című komédiát, melyet hamarosan a szolnoki közönség is láthat. Az előadás próbáján jártunk.

A 37 éves férfinek jármű önkényes elvétele, valamint engedély nélküli vezetés miatt kell felelnie.

A Déryné Kulturális Központ február 24-én, a sportcsarnokban rendezi meg a Karcagi Kolbászízesítő Versenyt.

Februárban Pest is csatlakozott a központosított orvosi ügyeleti ellátáshoz: e hónap elsejétől a mentők végzik a feladatot az egész vármegyében – benne Abonnyal és környékével is. A dél-pesti térségben egyelőre problémamentes az átállás, a kisebb településeket eleve kevéssé érintette a változás, Abonyból viszont immár Ceglédre kell utaznia azoknak, akik nem telefonon kérik az azonnali orvosi segítséget.

Háromfordulós vetélkedőt szerveznek a vármegye diákjai számára. A központi téma a Szolnoki vár története lesz.

Kisebb vagyont érő talált tárgyak is várják tulajdonosaikat a szolnoki városházán. Sokan azonban nem tudják, hogy a polgármesteri hivatalokban is kereshetik hiányzó holmijaikat. Pedig nem érdemes halogatni a dolgot: az önkormányzat egy év után túladhat a hozzájuk leadott talált tárgyakon.

Bár tartós útjavításra jelenleg még nem áll rendelkezésre pályázati forrás, tavaszig ideiglenes kátyúzással megpróbálják elhárítani a balesetveszélyt Tiszapüspöki legrosszabb állapotú utcáiban.

Fedett árusítóhelyek, korszerű mosdóépület, pihenőpadokkal ellátott zöldterület – várhatóan az idei év második felében már ilyen piacra járhatnak a tiszapüspökiek. A kivitelezési munkálatok ugyanis már a nyáron elkezdődhetnek.

Vállalkozások és magánszemélyek is kihasználhatják a fejújított Kispusztai út előnyeit Cibakházán. A közel 300 millió forintos beruházás alapkövét szerdán tették le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában