Átalakulás

2024.02.07. 19:00

Hangulatos lesz Püspöki új piaca, már elkészültek a kiviteli tervek is

Fedett árusítóhelyek, korszerű mosdóépület, pihenőpadokkal ellátott zöldterület – várhatóan az idei év második felében már ilyen piacra járhatnak a tiszapüspökiek. A kivitelezési munkálatok ugyanis már a nyáron elkezdődhetnek.

Molnár-Révész Erika

Most még autóbuszok parkolnak a területen, és nincsenek fedett árusítóhelyek, de még ebben az évben átalakulhat a piac területe – mutatta Bander József polgármester

Fotó: Mészáros János

Elkészültek a tiszapüspöki piac fejlesztésének kiviteli tervei, így hamarosan elindulhat a közbeszerzési eljárás.

– Abban bízom, hogy májusban már nyertest hirdethetünk, így az erre legalkalmasabb időszakban, vagyis nyáron elkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok – tájékoztatott Bander József polgármester. Mint elmondta, az új piacon már környezetbe illeszkedő fedett árusítóhelyek lesznek, valamint a zöldterületen sétálóutat és pihenőpadokat alakítanak ki, emellett egy korszerű mosdóhelyiség is épül, valamint a jelenleg rossz állapotú szervízutat is rendbe teszik.

– Ezt a szervizutat most autóbuszok használják, itt állnak meg és parkolnak. Erre is szeretnénk már pontot tenni. A tervek szerint a megálló mögötti területet felajánljuk a Volánbusz Zrt-nek, hogy ott alakítson ki parkolót a járművei számára, hiszen az egy útalappal ellátott, jól megközelíthető és védhető terület, valamit a piac képét sem rontják majd így – tette hozzá  a településvezető. 

A beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon nyert közel 120 millió forintot a település.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában