Titkok a temetőben

2024.02.07. 06:55

Rejtély Püspökin: kidobott sírkövet találtak, köze lehet egy sötét bűnügyhöz is

Méltatlan körülmények között, külterületen kihajítva találtak meg egy nevekkel ellátott sírkődarabot a napokban közfoglalkoztatottak Tiszapüspökinél. Az elhunytak hozzátartozóit jelenleg keresi az önkormányzat, a megtalált sírdaraboknak akár köze lehet egy tavaly áprilisban történt sírlopási ügyhöz is.

Molnár-Révész Erika

Bander József polgármester a megtalált sírkővel, az önkormányzat megpróbálja felkutatni a hozzátartozókat

Fotó: Mészáros János

Még tavaly áprilisban, a Tiszapüspöki temető rendbetételekor derült ki, hogy néhány értékesebb márványsírt eltulajdonítottak ismeretlen tettesek. Akkor rendőrségi feljelentést tett az önkormányzat, ám a nyomozás a település polgármestere szerint eddig nem vezetett eredményre.

Mint elmondta, az elmúlt napokban az egyik külterületi út környékén szedtek szemetet az önkormányzat dolgozói, ekkor találtak rá arra a törött sírkőre, melyen Bartha József (1922-1990) illetve Bartha Józsefné (1927-1990) neve szerepel.

A törött sírkő
Fotó: Mészáros János

– Behoztuk ide, a polgármesteri hivatalhoz, és próbáljuk minél szélesebb körben keresni a hozzátartozókat, hátha ráismer valaki. Egyrészt kegyeleti okból, másrészt ezáltal akár az is kiderülhet, hogy van-e összefüggés a korábbi sírkőrablás és a megtalált sírkő között – tájékoztatott Bander József polgármester.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában