Piac tatarozása

2024.02.15. 09:00

Meghozták a döntést, ideiglenesen elköltözik a kunszentmártoni piac

Pályázatot nyújtott be a tiszazugi város önkormányzata a zöldség-gyümölcs piac felújítására. Az épület és az árusító asztalok is elhasználódtak az elmúlt évtizedekben, rájuk fér a fejújítás.

Pakainé Pusztai Nóra

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Nagy Balázs

A Top Plusz keretében belül nyújtottak be pályázatot a piac felújítására Kunszentmártonban, közel 170 millió forintot nyertek. Wenner-Várkonyi Attila polgármester a tiszazugi város közösségi oldalán közzétett videóban számolt be a projekt részteleiről. Kitért a beruházás szükségességének okaira is. Ahogy fogalmazott, az árusító asztalok és az épület az évek alatt elhasználódott. 

Illusztráció
Fotó: Nagy Balázs / Forrás: MW archív

– Amikor értesítettek minket a döntésről, elindult a tervezés. Több körben egyeztettünk, hogy minden beleférjen, majd szeptemberben döntött a testület a közbeszerzési eljárás elindításáról – magyarázta a folyamatot.

Tizenhat cég adott be ajánlatot, melyeket mind végig vizsgálták, közülük tizenegy érvénytelen volt, végül meghozták a döntést. Egy közel 104 millió forintos ajánlatot fogadtak el, a maradék összeg felhasználásáról a beruházás közben döntenek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fa szerkezetű asztalokat és kerítést teljesen felújítják, ahogy a térburkolatot és a csapadékvíz- elvezető csatornát is. Korszerűsítik az elektromos hálózatot, negyven világító berendezést cserélnek, négy közterületi padot és hulladékgyűjtőket helyeznek ki. A piaciroda épületét a tetőtől az aljzatig tatarozzák. 

– Erre az időszakra a klasszikus zöldség gyümölcs piacot bezárjuk, az ott árusítóknak helyet viszont kell biztosítani. A városgondnoksággal egyeztettünk, a régi piactér mellett zúzott köves parkolót jelöljük ki az őstermelőknek, akik öt sorban árulhatják portékájukat. Akik nem élelmiszert árulnak, a régi térkőnél kapnak helyet. Padokról és sátrakról mindenki maga gondoskodik, viszont helypénzt ezen időszak alatt nem szedünk – foglalta össze a legfontosabb változásokat, melyek várhatóan még tavasszal életbe lépnek. 

Ez idő alatt piac napokon a Köztársaság utca 8. szám alatti önkormányzati ingatlan földszinti illemhelyét lehet használni. A felújítással várhatóan őszre készülnek majd el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában