112 éves az iskolapalota

2024.02.11. 19:00

Összefogással rendezték meg a jászapáti gimnázium alapítványi bálját

Diákok és pedagógusok is felléptek a műsorban.

Illés Anita

Az első osztályos diákok vidám farsangi tánccal örvendeztették meg a közönséget a jótékonysági bálon

Fotó: Pesti József

Egyszer volt...címmel rendezték meg szombaton este a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Általános Iskola és Gimnázium alapítványi bálját a Pájer Antal Művelődési Házban. A legkisebbek farsangi táncával kezdődött a program, majd az est háziasszonya Szabóné Nagy Enikő pedagógus köszöntőjében felidézte a 112 éves iskolapalota történetét. A bált Farkasné Besenyei Mária, az intézmény igazgatója nyitotta meg. 

– A 112 éves gimnázium sokat adott Jászapátinak és a környező települések lakóinak. Ebben a tanévben új lehetőséget kaptunk az Egri Főegyházmegyétől, szeptembertől általános iskolai képzést indítottunk – beszélt az új képzésről Farkasné Besenyei Mária. Kiemelte, hogy a rendezvény széles körű összefogással jött létre, a szervezésben nagy szerepe volt a szülői munkaközösségnek.

A Baráti Kör Alapítvány adományaiból tanulmányi ösztöndíjakat biztosítanak a tanulóknak. Kocsis Sándor plébános köszöntője után a 10. A osztály Petőfi Sándor A helység kalapácsa című elbeszélő költeményét mutatta be saját feldolgozásban. A bált a pedagógusok műsora, táncos mulatság és tombola színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában