Testületi ülés

2024.02.26. 15:00

Döntöttek Tiszajenő költségvetéséről, bővítették továbbá az óvodai csoportok számát is

Munkagépek beszerzését is megszavazták, így nem kell vállalkozót fizetniük a tereprendezéshez.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Máthé Daniella

A napokban megtartott februári ülésén tárgyalta Tiszajenő képviselő-testülete a település idei évi költségvetését. A múlt évről áthozott 150 millió forint maradvánnyal indíthatták az évet, de van, de az előző évről maradt még kifizetésre váró összeg is, amit ebből kell a településnek rendezni.

óvoda,csoportok,tiszajenő,költségvetés

Fotó: Máthé Daniella / Forrás: Illusztráció

A 2024-es esztendőben 363 millió 786 ezer forint bevétel van előirányozva, és ugyanennyi kiadással is számolnak. A helyi iparűzési és a kommunális adó összegét idén megemelték, így előbbiből idén 40 millió, utóbbiból 8 millió 300 ezer forint bevételre számíthatnak.

Elfogadták a települési támogatásról és egyéb szociális ellátásról szóló rendelet módosítását. A lakásfenntartási támogatásra 8 millió forintot fordítanak havonta, kiegészítve az állami támogatást. Az egy főre jutó jövedelemhatárt megemelték, így családosok esetén akkor jogosultak rá, ha az egy főre jutó jövedelem alatta marad a havi 85 500 forintnak, egyedülállók esetén pedig nem éri el a 99 700 forintot.

Az oktatási intézmény Tiszajenőn egyházi kézben van, de az iskolai étkezést támogatja az önkormányzat 6 millió forinttal. Ez támogatottanként havi 800 forintot jelent.

A szintén egyházi fenntartású óvodában szeptembertől az eddigi két csoport helyett hármat indítanak a megnövekedett gyereklétszám miatt. Ennek kapcsán az intézmény azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy tudnának-e bérlakást biztosítani a leendő új óvónőnek. Az önkormányzat e célra felajánlotta a tulajdonában lévő ikerház egyik lakását, melyet eddig vis major célra tartottak fenn.

Döntött a testület gépek vásárlásáról is, melyekkel számos munkát önerőből tudnának megoldani. Megszavazták egy használt forgó rakodógép, egy billenős pótkocsi, valamint öntözéshez egy szivattyúval is rendelkező tartálykocsi beszerzését, 1 millió, 1,5 millió, illetve 3,8 millió forint ráfordításból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában