Galériával

2024.02.10. 19:55

Rangos versenyen mérkőztek meg az ország táncosai Szolnokon – videóval

Színes ruhák, talajon sikló tánccipők, tüzes, latin vagy éppen romantikus dallamok és megszámlálhatatlan táncosláb. Szombaton minden a táncosokról szólt a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, ahol a második Szoldance Kupát tartották.

Rimóczi Ágnes

A gyerekektől a senior kategóriában induló táncosokig a versenyzők rangos versenyen mutatták meg felkészültségüket

Fotó: Kiss János

Nagyszabású táncverseny helyszíne volt szombaton a szolnoki Agóra, délelőttől egészen estig szinte minden percben a táncparketten állt egy-egy páros. A gyerekektől a senior kategóriában induló táncosokig a versenyzők rangos versenyen mutatták meg felkészültségüket.

– A mostani verseny több szempontból is különlegességnek számít. Egyrészt azért, mert a hasonló programoknak általában sportcsarnokok adnak helyszínt, mi pedig most az Agórában rendeztük meg a versenyt. A színháztermet alaposan átrendeztük, de úgy tűnik a parkett kialakítása megfelelő a táncosoknak és a közönség is elégedett – hangsúlyozta Püspöki Dávid főszervező.

A Szoldance Táncsport Egyesület vezetője a másik okról szólva elmondta, hogy eddig még nem rendeztek Szolnokon latin ranglistaversenyt. 

– A mostani eseményen zajlik az E Hattánc és D Nyolctánc Országos Bajnokság, valamint a Felnőtt-ifjúsági Latin Ranglista. Az alacsony osztályos verseny mellett a legkiválóbb párok megméretése is most történik. A világversenyeken a ranglista és a magyar bajnokság első helyezettjei képviselik hazánkat, így nagyon hangsúlyos ez a szolnoki tánckupa – részletezte a főszervező.

A hangulatos versenyen összesen közel százötven pár lépett parkettre. Közöttük természetesen ott voltak a helyi színekben versenyző szolnokiak, nekik, elárulta, különösen szurkolt a főszervező, egyesületi vezető. Püspöki Dávidtól azt is megtudtuk, hogy jó esélyekkel indulnak a szolnoki táncospárok is.

Utóbbiak számára tehát a hibátlan szereplés, s ennek eredményeként egy jó helyezés volt a legfontosabb. Ahogyan az edzők, családtagok is a sikerért szurkoltak. Ám azoknak is érdemes volt bekukkantani a versenyre, akik kellemes kikapcsolódásra vágytak. A színes ruhák, a csodás dallamok, kecses mozdulatok, talajon sikló tánccipők által a kevésbé táncszakértők is jól szórakozhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában