Magyar Honvédség

2024.02.12. 19:30

Újabb „közkatonák” lesznek a szolnoki alakulatokhoz hétfőn bevonult újoncállományból

A Magyar Honvédség április 24-ig tartó kiképzést tart a katonaságot vállaló fiataloknak.

Mészáros Géza

Irány a sereg: a civil ruhás fiatalok a szerződés aláírása után katonai gyakorlóruhába öltöztek

Fotó: Mészáros Géza

„Hölgyeim és uraim!”, szólították meg az elöljárók eképp azt a közel negyven újoncot, akik hétfőn kora délelőtt gyülekeztek a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár Intézményi Művelődési Otthona előtt.

A Magyar Honvédséghez bevonuló „közkatonáknak” – az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred (MH 3. TVE), illetve a szolgálati alárendeltségéhez tartozó 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj (68. TVZ) állományának – február 12-től április 24-ig alapozó felkészítést, alapkiképzést és lövész alapozó felkészítést tartanak a szolnoki dandárnál.

Az első eligazítást Kiss Béla százados, a 68. TVZ megbízott zászlóaljparancsnok-helyettese tartotta a bevonuló újoncoknak, akik, miután meghallgatták a kötelező munka- és tűzvédelmi előírásokat, megkötötték a szerződést a Magyar Honvédséggel.

Az elkövetkező napokban a fiatalok elméleti és gyakorlati képzést kapnak a honvédelmi alapismeretekből, a különböző fegyvernemekről. A Magyar Honvédség célja ugyanis velük (is) a fegyveres harc alapfeladataira kiképzett, a katonai szolgálat normáit ismerő és követő, a katonai szolgálattal járó fizikai terhelések elviselésére képes katonaállomány biztosítása, akik kellő általános katonai ismeretekkel és képességekkel rendelkeznek a további szakalapozó és szakkiképzések megkezdéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában