EP-választás

2024.02.03. 15:49

„Változásra van szükség” – jelentette ki Hidvéghi Balázs Jászberényben

Merre tart Európa? címmel tartottak polgári estet pénteken Jászberényben. A Déryné Rendezvényház díszterme zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel.

Illés Anita

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Pócs János országgyűlési képviselő a választás jelentőségéről beszélt a fórum előtti sajtótájékoztatón

Fotó: Pesti j

Pócs János országgyűlési képviselő vendége ezúttal Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője volt, aki tavaly vendégül látta a jászsági polgármesterek csoportját Brüsszelben, és most viszonozta a látogatást. Az interaktív fórum előtt a kormánypárti politikusok a 2024-es európai parlamenti választás tétjéről tartottak közös sajtótájékoztatót. 

Másfélmillióan kifejezték véleményüket

– A polgári kormány számára a lakosság véleménye nem csak a szavazáskor fontos, hanem mindig, amikor nagy ügyekről kell dönteni, ezért indítottuk el a nemzeti konzultációt, ami nemrég zárult le – kezdte Pócs János. Ennek végeredményéből világosan látszik, hogy a magyar emberek kiálltak hazánk szuverenitása mellett, és nemet mondtak arra, hogy az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekben mások döntsenek helyettünk.

Hidvéghi Balázs kiemelte, a kormány nagyra értékeli, hogy több mint másfélmillió választópolgár kifejezte véleményét az olyan fontos ügyekben, mint a migráció, a háború és béke kérdése vagy a gyermekvédelem. Ez segíti a kormányt abban, hogy a magyar érdekekre alapozza döntéseit. 

Ki döntsön a magyarok sorsáról?

– Ezzel szemben Brüsszelben sokszor azt látjuk, hogy az Európai Bizottság javaslataiban a külső érdekeket az európai érdekek elé helyezik. Ez jól tetten érhető most például a gazdákat és a mezőgazdaságot érintő döntésekben. Brüsszel elárulta az európai gazdák érdekeit külső érdekeknek kedvezve, illetve azáltal, hogy átgondolatlanul, erőszakosan, ideologikusan erőltetik a zöld átállást. Ebből számos olyan intézkedés következik, mely káros a mezőgazdaság szereplőire. Legfontosabb, tisztázni azt, hogy az életünket alapvetően meghatározó ügyekben ki dönt a magyarok sorsáról. Mi azt valljuk, hogy a magyarok sorsáról, a magyarok dönthetnek – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

A politikus bírálta az ellenzéket, szerinte „a dollárbaloldal képviselői az európai parlamenti vitákban is a külföldi elvárásokat tekintik fontosnak”.

„Változásra van szükség Brüsszelben”

– Brüsszelnek akarnak megfelelni legyen az a háború folytatása, a genderpropaganda terjesztése vagy a migráció támogatása – fűzte hozzá, majd nyomatékosította, hogy változásra van szükség Brüsszelben. Mint mondta: Fidesz-KDNP pártszövetség azért dolgozik, hogy az Európai Parlamentet olyan jobboldali politikusokkal erősítse meg, akik szabad nemzetben gondolkodnak, tiszteletben tartják a tagállamok szuverenitását, szabad döntési jogköreit. Hozzátette: a magyar érdekeket az önkormányzati választáson is meg kell védeni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában