Videóval

2024.03.17. 15:38

Már a húsvétra készültek a nagykörűi piacozók

Tavaszváró Körűi Piacra várták a vendégeket vasárnap. A nagykörűi piactéren a helyi termékek megszokott bőséges kínálata, s jó hangulat csalogatta a vendégeket.

Rimóczi Ágnes

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Kedves Katalin

Napsütéssel nyitott a piac, később beborult az ég, de ez sem riasztotta el a piacozókat Nagykörűben. A Tisza-parti településen a megszokott vendégcsalogató környezet, s bőséges kínálat várta az érdeklődőket, akik kivétel nélkül találhattak maguknak kedvükre való ételt és italt. Sajtok, szörpök és lekvárok, házi desszertek és húsáruk sorakoztak a standokon. Utóbbiaknál nagyon sokan válogattak, nem véletlenül, hiszen a közelgő húsvét egyik legfontosabb „kellékét" is megvásárolhatták az érdeklődők. Méretes, szemet gyönyörködtető, illatos sonkákat is kínáltak a termelők.

És persze sok mindent más is kerülhetett a kosarakba. Zöldségek, homoktövis termékek, kézműves ékszerek és kozmetikumok, ajándéktárgyak, rongyszőnyegek, sapkák és kalapok, valamint húsvéti dekorációk között válogathattak a piacra betérők.

A hangulat is kellemes volt, jó beszélgetések fűszerezték a kóstolásokat, vásárlásokat, találkozásokat a Tavaszváró Körűi Piacon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában