Vízminőségvédelem

2024.03.10. 13:30

Két hajókonténernyi hulladékot szedtek össze a Tisza mentén

Jellemzően csomagolási hulladék szennyezi a folyót és környezetét – ez a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság tapasztalata. Az igazgatóság munkatársai az elmúlt napokban rengeteg szemetet gyűjtöttek össze a Tisza mentén.

Rimóczi Ágnes

Az árhullámok levonulását követően a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízminőségvédelmi kárelhárítás keretében eddig 913 zsáknyi kommunális hulladékot gyűjtött össze a Tisza folyónál és a Tisza-tónál. 

Illusztráció
Fotó: Mészáros János / Forrás: MW archív

Ez a mennyiség összesen két (40  láb hosszú) szabványos hajókonténert töltene meg.

– Ebből 512 zsáknyi szemét a Tisza-tó partjait, 401 zsáknyi pedig a Tisza folyó középső szakaszát szennyezte – közölte érdeklődésünkre a társaság sajtóreferense.

Laczi Zoltántól azt is megtudtuk, hogy a tapasztalatok szerint jellemzően csomagolási hulladékkal, így PET-palackokkal és más műanyagszármazékokkal, fém italosdobozokkal, illetve üvegekkel teltek meg a zsákok. – Kollégáink hűtőszekrényt is halásztak ki a vízből. Eddig két fuvarral összesen megközelítően négy tonnányi szemetet szállítottunk el az NHSZ tiszafüredi telephelyére – tette hozzá a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában