Orvhalászok

2024.03.12. 10:00

Nőnapon akartak halat lopni a Jászsági-főcsatornából

Megléptek az orvhalászok a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) Jászsági-főcsatornánál járőröző halőrei elől pénteken. Csónakot, hálót hátrahagyva menekültek.

Kovács Berta

Donkó Pétertől, a KTVHESZ ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a hivatásos halőrök gépjárművel végezték ellenőrző körútjukat a Jászsági-főcsatorna mentén, az orvhalászok pedig észrevették őket és eszközeiket hátrahagyva menekülni kezdtek. 

orvhalász,lopás,nőnap
Hátrahagyták a csónakot és a hálókat is az orvhalászok
Forrás: Beküldött (KTVHESZ)

A halőrök természetesen utánuk eredtek. A vízparttól eltávolodva az üldözés egy magánterületig folyt, ahová halőrök nem követhették a két illetőt. A hátrahagyott eszközöket – egy gumicsónakot evezővel és pumpával, valamint két halászhálót – viszont begyűjtötték.

– „Legyen a péntek HalPéntek!" Így szól a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet halfogyasztást népszerűsítő szlogenje. Elkövetőink komolyan vehették a felhívást, amikor a nőnapi köszöntések után az esti órákban ellátogattak a csatornához – jegyezte meg Donkó Péter, hozzátéve, hogy a történtek során egy nagy igazság is beigazolódott: – Szégyen a futás, de hasznos!

A visszatartott orvhalász eszközöket a szövetség szolnoki telephelyére vitték, várják, hátha jelentkeznek értük a tulajdonosok. Volt már ilyenre is példa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában