Örülhetnek a pecások

2024.03.23. 15:25

Ficánkolva csúsztak a pontyok: több horgászvízbe is jut hal ezen a hétvégén – videóval, galériával

Pontyoknak örülhetnek a pecások, több vízbe is helyeztek ki halakat szombaton, a munka vasárnap is folytatódik. A szolnoki Ártéri horgásztó új lakóinak érkezésekor hírportálunk is ott volt.

Kovács Berta

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) gondoskodik arról, hogy az általa kezelt vízterületeken idén is minél több fogni való várja a horgászokat.

pontytelepítés, haltelepítés
Megérkeztek a pontyok az Ártéri horgásztóhoz
Fotó: Nagy Balázs

Ecsegfalvi tógazdaságában a szövetség is nevel halakat, ezek tavaszi lehalászását is megkezdték már. A kifogott uszonyosokat tartályokban szállítják el végső élőhelyükre – így volt ez szombat délelőtt a szolnoki Ártéri horgásztónál is.

Két tartálynyi ponty érkezett

Szombat délelőtt a szolnoki Ártéri horgásztóhoz is érkezett két tartálynyi, azaz kétszer 250 kilogramm háromnyaras, fogható méretű ponty. A halak vízbe engedése ezúttal is látványos volt: a járműveken lévő tartályokból a potykák csapkodva, ficánkolva „csúszdáztak” bele a tóba Molnár Sándor és Szabó Ervin segédletével. A jelenetet érdeklődve figyelte néhány horgász is.

Már foghatóak is a halak

A KTVHESZ szombat és vasárnap folyamán összesen körülbelül tíz tonnányi pontyot tervez telepíteni az Ártéri horgásztó mellett a Malomzugi Holt-Zagyvába, a Nagykunsági-főcsatorna keleti és nyugati ágába, valamint a Jászsági-főcsatornába.

A pecások örömére a halak kihelyezését nem követi pontyfogási tilalom, így máris meg lehet kísérelni horogra csalogatni az új jövevényeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában