Március 15.

2024.03.15. 14:02

Ünnepi műsorral és koszorúzással is tisztelegtek a szabadságharc hősei előtt Kisújszálláson – galériával

A csütörtöki fáklyás felvonulás után pénteken folytatódtak a március 15-i megemlékezésről szóló programok.

Daróczi Erzsébet

A városi ünnepség csütörtök este fáklyás felvonulással kezdődött, majd péntek délelőtt a Vigadóban folytatódott, ahol a Mellofon Fúvósegyüttes műsora után ünnepi beszédet Halász János országgyűlési képviselő, Kisújszállás Város Díszpolgára mondott.

megemlékezés, ünnepség
Színes műsorral készültek március 15. alkalmából a Nagykun Baptista Oktatási Központ Illéssy Sándor Technikum és Szakképző Iskola Tagintézmény tanulói
Fotó: Daróczi Erzsébet

„Apáink útján” címmel a Nagykun Baptista Oktatási Központ Illéssy Sándor Technikum és Szakképző Iskola Tagintézmény tanulói adtak emlékműsort, a felkészítő Keserűné Ébner Tünde szaktanár volt. Az ünnepség a Szózat eléneklésével a Vigadóban ért véget, ezt követően az emlékezők átvonultak a városháza parkjában lévő 1848/49-es emlékműhöz, ahol a Nádor Huszárbandérium tagjainak sorfala mellett az emlékezés koszorúit elhelyezték a város vezetői, a helyi civil szervezetek, illetve az intézmények képviselői. 

Az emlékműnél előző nap a város óvodásai, iskolásai zászlókat, kokárdákat, rajzokat raktak ki a szabadságharc hőseire emlékezve. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában