Összefoglaló

2024.04.02. 20:40

Virágba borult Nagykörű – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Nagytakarítás a Tisza fölött lógva: így mossák a szolnoki Szent István hidat. Eljött a tavaszi nagytakarítás ideje a közúti hidakon is: április 2-án, kedden és másnap, szerdán is forgalomkorlátozás mellett mossák a Szent István Tisza-hidat és az Alcsi-Holt-Tisza-hidat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai. Fotóriporterünk a helyszínen örökítette meg, hogyan is működik mindez a gyakorlatban.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Hatalmas lángokkal égett egy vasúti kocsi Jászkiséren, épületet is veszélyeztetett a tűz. Két vízsugárral tudták megfékezni a tűzoltók a Jászkiséren felcsapó lángokat hétfőn. Egy tárolóként használt vasúti kocsi égett ki.

Súlyos baleset: teherautóba csapódott egy kisbusz Kisújszállásnál. Súlyos baleset történt Kisújszállásnál. Kedden délelőtt egy sódert szállító teherautó és egy kisbusz ütközött össze, utóbbiban öten utaztak.

Ez nem betegség – szolnoki szakértőkkel oszlatjuk el az autizmust övező tévhiteket. Április másodika az autizmus világnapja. Sokféle tévhit övezi ezt a témát, az autizmus ugyanis nem betegség és nem is fogyatékosság. Pontosan mit jelent az autizmus, mit tehet az a család, melyben valamelyik tag érintett, hogyan kerülhet közelebb a társadalom a megértéshez, elfogadáshoz? Minderről Balogné Szabó Anita, az Autistákért Szolnokon Egyesület elnöke, valamint V. Szabó Tamás klinikai és mentálhigiéniai gyermek- és ifjúsági szakpszichológus mesél.

Megérkezett a végeredmény: brutális mennyiségű hulladék gyűlt össze a Közép-Tiszán. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság a napokban fejezte be a vízminőségvédelmi kárelhárítási munkálatokat, melynek keretében jóval több mint kétezer zsáknyi szemetet gyűjtöttek a Tisza mentén.

Micsoda látvány! Virágba borult az ország cseresznyéskertje – videón a nagykörűi „mesevilág” Pompás látványt nyújt Nagykörűben a gyümölcsfák virágzása. Hírportálunk videójának segítségével bárki mesés utazást tehet Magyarország cseresznyéskertjébe!

Megérkezett Tószegre Misi, a gólya. A Gerje-tó partján bóklászva bárki találkozhat a falu egyik legnépszerűbb állatával, Misivel, a gólyával.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában