Szoljon podcast

2024.04.12. 10:30

Egyre több az álszakember a tűzoltókészülék vizsgálók mezején is – Bujáki Dániel az éberségre szólít fel

Az éberség mindig fontos. A tűzoltókészülékek kapcsán is próbálkoznak a csalók, az utóbbi időben Szolnokon terjed ez a típusú átverés. Bujáki Dániel szakember egyéb hasznos tudnivalók mellett a megelőzés eszközeivel igyekszik felvértezni a hallgatókat.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A tűzoltókészülékek felülvizsgálata komoly feladat, nem végezheti akárki, akárhogyan. 

Bujáki Dániel
Fotó: Daróczi Dorottya

Az utóbbi időben Szolnokon azoban megszaporodott az olyan csalások száma, amelyek középpontjában pontosan az erre való hivatkozás áll: a tűzoltókészülékek ellenőrzését kívánják elvégezni az „álszakemberek”. 

Bujáki Dániel tűzoltókészülék felülvizsgáló, karbantartó részletesen bemutatja a szakszerű ellenőrzés folyamatát, valamint igyekszik rávilágítani azokra a pontokra, amelyeknek segítségével a csalók kiszemelt áldozatai leleplezhetik az átverést. 

A szakember emellett a különböző készülékek típusáról, tárolásáról, helyes használatáról valamint a témát érintő további érdekességekről is mesélt Daróczi Dorottya rádiós szerkesztőnek.

  A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában