Kábítószer-probléma

2024.04.03. 11:25

Fenekestül felforgatta a drog a nyugalmas falu életét: van kiút Jászkarajenőn?

Jászkarajenőre is elért a kábítószer-használat, ennek nyomán megszaporodtak helyben a kisebb lopások. Utóbbira már meg is van a település válaszlépése!

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Török János

Kisebb-nagyobb lopások keserítik a jászkarajenőiek életét mostanság. Tűzifa, kerékpárlámpa, szerszámok – csak néhány dolog, melyek eltűnéséről panaszkodtak a közelmúltban a helyiek a közösségi médiában.

polgárőrség
Fotó: Török János / Forrás: Illusztráció

 

A problémáról és annak okáról is tud az önkormányzat. És öröm az ürömben, hogy már kész a település megoldási terve a helyzet orvoslására – annak megvalósításához már csak a bírósági pecsét hiányzik.

– Ki kell mondani a dolgot, és nem szabad a szőnyeg alá seperni. A gondot a kábítószer okozza. Ez az ország számos településén jelent problémát, és sajnos az utóbbi időnkben a mi falunkba is begyűrűzött – mondta el ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre Palya István, Jászkarajenő polgármestere.

Sokszor a tolvaj is a szer hatása alatt lop

A község vezetője úgy véli, a tolvajok az „adagra való” összeget szeretnék megszerezni a lopásokkal. Sőt, sokszor maga a lopás is a szer hatása alatt, vagy annak hatására történik. Mint a településvezető kiemelte, nem szabad és nem is lehet a szerhasználók fejével gondolkodni.

Palya István hangsúlyozta ugyanakkor azt is, mindent megtesznek a probléma orvoslására. A rendőrséggel közvetlen kapcsolatban vannak, és szinte kivétel nélkül megtalálják az elkövetőket. Mindezt annak ellenére, hogy a rendőrség bár teszi a dolgát, de ők sincsenek könnyű helyzetben, hiszen a Jászkarajenői Rendőrőrs három települést szolgál.

Nagyobb jelenlétre van szükség az utcákon

– A biztonságérzetet viszont szeretnénk tovább növelni. Azt gondoljuk, hogy nagyobb jelenlétre van szükség az utcán, ennek megfelelően új polgárőrséget hozunk létre – közölte hírportálunkkal a polgármester.

Hozzátette, a polgárőrség voltaképpen már meg is alakult, már csak a törvényszéki bejegyzés van hátra a folyamatból.

Szeretnék, ha negyvenen lennének

– A polgárőrség 15 fővel indul el, de abban bízom, hogy hamarosan negyven főre emelkedik a létszáma. A szervezet összetétele is kedvezően alakul, hiszen fiatalok és tapasztaltabbak egyaránt jelentkeztek. A polgárőrség a polgármesteri hivataltól pedig természetesen minden segítséget megkap majd – húzta alá Palya István.

Kiemelte, hogy hosszabb távon a prevenciót, a megelőzést is szükséges lenne erősíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában