Medve Matek

2024.04.10. 19:00

Több száz gyerek matekozott a célvonalig a szolnoki rózsakertben – videóval

Zsibongás és megoldásra váró számtani feladatok töltötték meg a szolnoki rózsakertet és a Tiszaparti sétányt szerdán délután. Elkezdődött az 1990 óta népszerű Medve Matek verseny, amelyre általános és középiskolás diákok jelentkezhettek.

Köllő Judit

Több mint ötszáz gyerek gyűlt össze a szolnoki rózsakertben, hogy összemérje tudását az idei vármegyei Medve Matek versenyen. Az immáron három éve Szolnokon is megrendezett eseményen általános iskolások és középiskolások mérték össze tudásukat. Gyimesi Bernadett szervező arról számolt be híportálunknak, hogy minden esztendőben nagy sikernek örvend a megméretés.

Több száz jászkunsági gyermek mérte össze matematika tudását szerdán délután a szolnoki rózsakertben
Fotó: Köllő Judit

Az elmúlt években olyannyira kinőtte magát a rendezvény, hogy ebben az időszakban országszerte legalább 15 városba látogatunk, hogy megszervezzük. A célunk, hogy szabadtéren, több állomáson keresztül, játékos formában és három fős csapatokban versenyeztessük a fiatalokat

– fejtette ki Gyimesi Bernadett főszervező

A versenyt életkor alapján, három fős csoportokra osztották. A fiatalok a szolnoki rózsakert és a Tiszapart területén, különböző feladványokon keresztül jutottak el a célig. 

– Virtuális állomások vannak kijelölve az említett területeken, azok között sétálva oldanak meg feladatot a fiatalok – magyarázta a szervező. 

– Ezen feladványok megoldásait követően jutnak el a következő állomásig. A célunk, hogy a rendszerzemléleten és a logikus gondolkodáson keresztül, olyan élményt tudjunk nyújtani a megméretés által, ami miatt a fiatalok a matematikát egy pozitív köntösbe helyezik – fogalmazott Gyimesi Bernadett.

A helyszínen néhány lelkes diákot is megszólítottunk, akik szívesen beszéltek a verseny miatti izgalmukról. Szabó Nóra bár még csak alsó tagozatos, több matematika versenyen is jó eredményeket ért el a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjaként. 

Imádom a matekot! 

– mesélte elképesztő lelkesedéssel a negyedik osztályos Nóra. – A legjobban az elgondolkodtató feladatokat szeretem, mert lekötnek.  Néha amikor unatkozom otthon, csak leülök az asztalhoz és megoldok pár feladatot, ami mindig jó érzésekkel tölt el. Szerintem ez a mai verseny is nagyon jó feladatokat gördít elénk. 

Király Kitti a törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola hetedik osztályos tanulójaként volt jelen a megméretésen. 

– Több matek versenyen is szerepeltem már, viszont ez az első alkalmam a Medve Matekon. A próbatétel nagyon izgalmasnak ígérkezik, bízom abban, hogy több fejtörést okozó feladattal találkozhatunk. Jómagam a százalékszámításban vagyok a legügyesebb, így remélem, hogy hasznos tagja lehetek a csapatomnak – fejtette ki.

A rendezvény az esti órákban ér véget, amikor is a fiatalok befejezik a feladatok megoldását, ezt követően pedig kihirdetik az első három legjobban teljesítő csapatot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában