Gasztrocsodák

2024.04.08. 18:03

Serleget ért a legszebb, legprecízebb munka, de számos aranyminősítést is kiosztottak az idei Pelikán Kupán

Közel 200, gasztronómiában és vendéglátásban tehetséges versenyző csapott össze szombaton, az idei Pelikán Kupán. A megmérettetésen a legjobbaknak járó serlegek mellett számos arany, ezüst és bronz minősítés is gazdára talált.

Molnár-Révész Erika

Szombaton tartották a XVII. Pelikán Kupát Szolnokon az Aba-Novák Agórában. A nagy hagyományokkal bíró megmérettetésre idén rekordszámban, 129-en neveztek, ami összesen 182 versenyzőt jelent. 

A kupákon kívül számos arany-, ezüst- és bronz minősítés született a versenyen, emellett oklevelekkel és különdíjakkal is jutalmazták a tehetségeket
Fotó: Kiss János

Szakácsok esetében tanuló, felnőtt, artisztika és menza-menü kategóriákban, a cukrászoknál tanuló, felnőtt valamint artisztika kategóriákban, a pincéreknél felnőtt és tanuló kategóriában lehetett indulni, míg a pékeknél tanulók versenyeztek. 

Szakács kategóriában a kupát idén Balog Martin és Takács Péter nyerte, a fülöpszállási Kígyós Csárda Étterem és Panzióból. Szakács-menza kategóriában Soltész Csenge és Csurgó Dorina vihette haza a kupát, akik Mezőtúrról, a Karcagi SZC Teleki Blanka Gimnázium, Technikum és Kollégiumból érkeztek a versenyre. Cukrász kategóriában a kupát Mihajlovits Róbert, a  Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola oktatója kapta. Cukrász artisztika kategóriában a kupát a székesfehérvári dr. Varsányi Éva nyerte. Szakács tanuló kategóriában Restye Ibolya, a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola Szakiskola és Kollégium diákja vihette haza a kupát. Cukrász tanuló kategóriában Horváth Zsófia, a Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola tanulója bizonyult a legjobbnak. 

A pincér-tanulók közül Szabó Sándor és Póti Lilla Réka párosa vihette haza a kupát a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskolából. A pék-tanulók közül Mudra Gergő, a hajdúböszörményi  Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja nyerte el a kupát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában